2018-06-19

BRAbank är igång

Nu är BRAbank igång. En bank med fokus på användarvänliga digitala banktjänster och lösningar. 

I början av 2017 började vi lägga upp planer för en ny norsk bank. Vi tog hjälp av ny teknik och nya digitala lösningar för att etablera en bank med riktigt bra erbjudanden till aktörer inom turism och varuhandel samt deras kunder. Vi ville också etablera oss på marknaden för lån utan säkerhet genom enkla kundprocesser, noggranna kreditbedömningar och ett nära samarbete med etablerade lånemäklare.

Idag, ett och ett halvt år senare, lanserar vi en digital bank med de bästa förutsättningarna att erbjuda effektiva betalningslösningar, gärna i kombination med attraktiva lojalitetsprogram till näringslivets aktörer. Kunderna står i fokus för alla produkter som vi lanserar. I det här sammanhanget är enkelhet, förutsägbarhet och trygghet självklara nyckelord. Vi arbetar tillsammans med ledande aktörer inom tech och digitala lösningar och erbjuder moderna banktjänster genom ett samarbete med ledande aktörer inom kortbetalning, lån och sparande.

Tre produkter i två länder från start

BRAbank kommer redan från de första lanseringsmånaderna att finnas i Norge och Sverige med lån, sparande och kort. Samarbetet med det svenska flygbolaget BRA (Braathens Regional Airlines) innebär en lansering av BRA Mastercard till medlemmarnas lojalitetsprogram. Innan den här lanseringen har vi redan etablerat konsumentlån och sparande i båda länderna. Men, det här är bara början för BRAbank. Strategiska ägare, partners och ny lagstiftning öppnar upp för ett stort antal nya produkter och tjänster.

Vägen framåt

Med en solid IT-grund, kombinerat med flexibla digitala lösningar, är dörren öppen för en spännande framtid för BRAbank. Banken ska utvecklas genom ett analytiskt tillvägagångssätt och djupgående förståelse av marknaden. Via våra strategiska ägare och samarbetspartners har vi både distributionskraft och möjligheter, som i sin tur lägger grunden till en ambitiös utvecklingsplan och fler möjligheter. Eftersom bankens erfarna och ambitiösa medarbetare också har visat en utmärkt förmåga att etablera banken på nio intensiva månader finns all anledning att se ljust på BRAbanks framtid.

 

Morten Grusd
CEO

För ytterligare information kontakta:

Morten Grusd

Chief Executive Officer
+47 993 11 210