BRA kreditkort

 • Få en inrikes flygresa (t/r) med BRA *
 • Du tjänar BRA Vänner-bonuspoäng på alla kortköp
 • Appen 'BRA kreditkort' har flera smarta funktioner.
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
 • Självriskskydd på hyrbil utomlands
 • 0 kr i årsavgift första året

* Gäller inrikesresa till/från Bromma. Du betalar bara skatter och avgifter.

 

Tyvärr går det inte att ansöka om BRAbank kreditkort för tillfället.

Återkom gärna vid ett senare tillfälle.

Ansök BRA kreditkort
Image

Få en flygresa

Skaffa BRA kreditkort och få en flygresa (ex. skatter och avgifter).

Samla poäng

Poäng till BRA erbjudanden på resor, hotell och mer trillar in när du använder kortet.

BRA försäkringar

Kortet med de bästa försäkringarna! Gör resan både tryggare och billigare.

BRA Mastercard erstättas med VISA.

Från och med den 21 november 2019 ersätts BRA Mastercard med VISA. Övergången från Mastercard till VISA kommer att innebära en del förändringar och vi hoppas att du som kund kommer att uppskatta de nya och förbättrade funktionerna.

Frågor och svar - övergången från Mastercard till VISA

Image

Digitalt kort

I tillägg till ditt BRA kreditkort får du ett digitalt kort i vår app. Det digitala kortet är speciellt utvecklat för säker internethandel dvs. att CVV-koder genereras i applikationen och bara kan användas en gång. Det digitala kortet är perfekt för abonnemang, betalningsapplikationer och internethandel.

Image

Bonuspoäng

Du tjänar 10 bonuspoäng per 100 kr som du handlar för på ditt BRA kreditkort. Kontantuttag, överföringar och fakturabetalning ger inte bonuspoäng.

Image

Håll koll på dina kvitton

Ladda upp dina kvitton, knyt dem till transaktioner och förvara dem tryggt i appen. Om du skall göra ett utlägg för en resa eller behöver ett kvitto i förbindelse med en garanti kan du enkelt söka efter kvittot i appen.

Image

Hitta transaktioner

I vår applikation kan du enkelt kategorisera transaktioner, lägga till kommentarer och lagra dina kvitton. Allt detta för att få en översikt över dina transaktioner och kunna söka upp dem igen.

Image

Taxameter

Få full kontroll på resan med taxameter! Dina transaktioner kategoriseras automatiskt och det är enkelt att se hur mycket pengar du har använt. Sätt upp en budget och motta notifikationer om hur du ligger an i förhållande till din budget. Du startar taxametern genom att klicka på flaggan överst i appen.

Image

Notifikationer i nutid

Få notifikationer i din mobil när det är aktivitet på ditt konto. Till exempel vid köp i butik eller uttag i bankomat. Vi ger dig flera val i appen där du enkelt kan specificera vad du önskar få notifikationer om.

BRA försäkringar

Vi önskar att du ska ha en trygg  kundupplevelse hos oss. Därför innehåller ditt BRA Kreditkort ett omfattande försäkringspaket.

Olika nivå i BRA Vänners bonusprogram ger olika nivå på försäkringsskyddet.

Se  villkoren  för detaljer: Försäkringsvillkor


Vem kan ansöka och vad kostar det?

Du har fyllt 20 år, har inte några betalningsanmärkningar och har en årsinkomst på minst 150 000 kr. Du måste vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer.

Årsagvgift
Första året 0 kr, därefter 150 kr
Aviagift
45 kr
eFaktura
0 kr
Valutaväxlingsavgift*
2 %
Kontantuttag
4 % på uttaget belopp dock lägst 40 kr
Kontantuttag i Bankomat utomlands
0 kr
Kreditränta
18,90 %

* Vår valutaväxlingsavgift är fastsatt till 2%. Här kan du se vårt tillägg i förhållande till den Europeiska centralbankens referensränta.

Se prisbilagan för samtliga avgifter.

Räkneexempel: Effektiv ränta 20,8%. Om 15 000 kr av krediten har utnyttjats och beloppet har återbetalats på 12 månader utan räntefria dagar, blir totalbeloppet 16 756 kr.

FAQ

Vem kan få ett BRA kreditkort?
Följande krav gäller för att få ett BRA kreditkort:
 • Du har fyllt 20 år
 • Du har inga betalningsanmärkningar
 • Du har en årsinkomst på minst 150 000 kr
 • Du har ett svenskt personnummer och är bosatt i Sverige
 • Du har god kreditvärdighet. Detta påverkas bland annat av betalningsanmärkningar, men också av om du har flera aktiva krediter. Det kan också påverkas av att du har sökt om flera krediter under det senaste året.
Vad kostar det att använda kortet?

Det kostar ingenting att använda kortet när du handlar. Det är 0 kr i Årsavgift första året, därefter 150 kr. Vi har en kontantuttagsavgift på 4 % (dock lägst 40 kr) och en valutaväxlingsavgift på 2%. Se prisbilagan för samtliga avgifter.

Hur lång tid tar det att få mitt nya kort?

Vi producerar och skickar ditt kort så att du har det i brevlådan inom 4-7 dagar.

Din PIN-kod hittar du enkelt i BRA kreditkort-appen.

Vad kan vara orsaken till att jag har fått avslag på min ansökan om kreditkort?

Orsaken till ett avslag kan bero på flera olika faktorer. Det utförs alltid en samlad kreditbedömning för att säkerställa betalningsförmåga på våra kunder. I samband med detta inhämtas information från UC och sammanställs med den information du angivit i ansökan. Kreditvärderingsmodellerna är automatiska och tar med den information som finns tillgängliga vid ansökantillfället.